Adevarul.ro

Federaţia Sindicală ”Hipocrat” a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în care afirmă că dialogul social este ”o prioritate în acest moment crucial” şi a identifocat mai multe probleme în sistem a cărora rezolvare este ”vitală pentru funcţionarea sistemului sanitar”.

Reprezentanţii  Federaţiei Sindicale ”Hipocrat” au transmis, miercuri, o scrisoare în care salută numirea  Sorinei Pintea la conducerea Ministerului Sănătăţii şi prezintă public o listă de probleme cu care se confruntă personalul din sistem şi a căror rezolvare trenează. Printre problemele semnalate se numără dezechilibrul dintre finanţare şi salarizare, dar şi programul de lucru al medicilor.

Citeste mai mult: adev.ro/p3fgll

News.ro

Reprezentanţii  Federaţiei Sindicale ”Hipocrat” au transmis, miercuri, o scrisoare în care salută numirea  Sorinei Pintea la conducerea Ministerului Sănătăţii şi prezintă public o listă de probleme cu care se confruntă personalul din sistem şi a căror rezolvare trenează.
Printre problemele semnalate se numără dezechilibrul dintre finanţare şi salarizare, dar şi programul de lcuru al medicilor.

”Valoarea prognozată de contract pentru anul 2018 este insuficientă, fapt care va atrage după sine o funcţionare incorectă a celor mai multe unităţi sanitare din sistemul de sănătate.  Este absolut vitală clarificarea programului de lucru al medicilor şi a plăţii timpului de lucru efectuat peste norma de bază”, susţin reprezentanţii Federaţiei.

Potrivit acestora, ”medicina şcolară necesită o abordare diferită după o serie de ajustări care o fac, pe alocuri, nefuncţională” şi este necesară creşterea tarifelor pe caz rezolvat.

Detalii, AICI.

Replicaonline.ro

Mai multe categorii profesionale din domeniul sănătăţii nu vor beneficia în martie de creştere salarială, respectiv farmaciştii, biologii, chimiştii, infirmierii, brancardierii, îngrijitoarele şi personalul Tesa, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de Sindicatul din Sănătate Hipocrat, adresată ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, scrie Agerpres. În acest document, sindicaliştii îi prezintă ministrului Sănătăţii o listă cu probleme cu care se confruntă personalul medical şi a căror rezolvare trenează.

"Corelaţia dintre salarizare şi finanţare este dezechilibrată. Mai exact, aşa cum am prezentat într-o serie de întâlniri avute la Ministerul Sănătăţii, în mandatul domnului Florian Bodog, valoarea prognozată de contract pentru anul 2018 este insuficientă, fapt care va atrage după sine o funcţionare incorectă a celor mai multe unităţi sanitare din sistemul de sănătate. Este absolut vitală clarificarea programului de lucru al medicilor şi a plăţii timpului de lucru efectuat peste norma de bază. Medicina şcolară necesită o abordare diferită după o serie de ajustări care o fac, pe alocuri, nefuncţională", potrivit scrisorii deschise.

Detalii, AICI.