10 dec.

Federaţia Sindicală Hipocrat spune „NU” îngheţării salariilor

Federaţia Sindicală Hipocrat spune „NU” îngheţării salariilor

Federaţia Sindicală Hipocrat decide calendarul acţiunilor de protest, în cazul în care Guvernul României adoptă Ordonanţă de Urgenţă de îngheţare a salariilor din Sănătate în 2019. Federaţia Sindicală Hipocrat s-a arătat încă de săptămâna trecută indignată de decizia Guvernului României de a îngheţa veniturile din sistemul sanitar în 2019 şi consideră oportună orice formă de opoziţie faţă de măsurile gândite de Executiv. Toate acţiunile de protest, precum şi paşii pe care îi vom urma, vor fi decişi de Federaţia Sindicală Hipocrat până la finalul acestei săptămâni.

„Incapacitatea Guvernului României de a pune la dispoziţia noastră şi a societăţii un buget coerent, predictibil, bazat pe calcule şi previziuni sustenabile, ne arată încă o dată lipsa de strategie şi de asumare a membrilor săi. Mai sunt puţine zile de lucru efectiv din 2018 şi, cel puţin noi, cei din sistemul sanitar, nu ştim la ce să ne aşteptăm în 2019. Cele mai mari probleme pe care le identificăm sunt îngheţarea salariilor, contrar celor afirmate în timpul acestui an, şi suspendarea angajărilor pe posturile vacantate”, afirmă Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Hipocrat.

Federația Sindicală Hipocrat consideră acest proiect de ordonanţă un act de sfidare la adresa personalului din Sănătate, mai ales în contextul în care avem deja o serie de inechităţi şi dezechilibre date de Legea Salarizării. „Noi am deschis calea dialogului pentru a rezolva o parte dintre aceste probleme, iar acum ne dăm seama că riscăm să fim puşi într-o situaţie de criză generalizată. Nu doar că o parte dintre colegii noştri au fost nedreptăţiţi, dar acum se retrag toate beneficiile pe care le consideram discutate, aprobate şi asumate de către guvernanţi”, completează Ion Cotojman.

Federaţia Sindicală Hipocrat atrage atenţia că deciziile aflate în prezent în proiectul de OUG sunt menite a genera nemulţumirea personalului din sistem, mergând până la blocaje greu de soluţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *