01 oct.

Federaţia Sindicală Hipocrat protestează

Federaţia Sindicală Hipocrat protestează

Federația Sindicală Hipocrat protestează în faţa Guvernului României miercuri, 4 octombrie, începând cu ora 11.00. Formaţiunea este astfel solidară iniţiativelor de protest organizate de CNS Cartel ALFA.

“Am anunţat în urmă cu două săptămâni că există această intenţie, am anunţat şi motivele pentru care am luat decizia de a protesta. Nu s-a schimbat nimic în fluxul dialogului şi cu atât mai puţin s-a întâmplat ceva concret. Vorbim despre aceeaşi intenţie de temporizare a deciziilor ferme, care să vină în întâmpinarea problemelor cu care ne confruntăm sau a celor pe care deja le luam în considerare privind la planurile pe care le are aceasta guvernare. Spuneam atunci că suntem indignaţi. După felul în care suntem trataţi, indignarea s-a transformat în revoltă, furie şi o dezamăgire profundă, fapt care ne determină să mergem până la capăt. Minciuni, decizii fără sens, gândiri şi răzgândiri. Nici nu ştii dacă e intenţie sau lipsă de profesionalism, ca să nu spun altfel. Cam asta înseamnă 9 luni de guvernare PSD-ALDE, cel puţin în Sănătate.”, susţine Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Principalele revendicări ale Federaţiei Sindicale Hipocrat vizează:

• eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor;
• acordarea de sporuri întregului personal din sistemul sanitar, ceea ce include, aşa cum este firesc, personalul tehnico-administrativ;
• aplicarea creşterilor salariale pentru întreg personalul din sistem, precum şi celui din asistenţă socială, de la 1 martie 2018;
• renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

 

"După mult timp, suntem uniţi, indiferent de formaţiunea sindicală din care facem parte, şi asta înseamnă că ceva grav se întâmplă. Federația Sindicală Hipocrat a atras atenția că, în cazul în care solicitările menţionate nu vor fi dezbătute și acceptate, mișcările de protest vor conduce inevitabil la blocaje în desfășurarea activității din unitățile sanitare din toată țara. În acest moment, acesta nu mai poate fi doar un avertisment, ci o certitudine.”, completează Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Cu stimă,
Ion Cotojman, președintele Federației Sindicale Hipocrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *