17 sept.

Federaţia Sindicală Hipocrat, gata de protest

Federaţia Sindicală Hipocrat, gata de protest

Federația Sindicală Hipocrat este solidară iniţiativelor de protest anunţate în spaţiul public şi participă la mişcările sindicale organizate de CNS Cartel ALFA în toate judeţele ţării, în perioada 25-29 septembrie, inclusiv la mitingul din faţa Guvernului României, din 4 octombrie.

“Suntem indignaţi de tot ceea ce se întâmplă şi de felul în care decurg toate iniţiativele de dialog pe care le-am avut atât noi, cât şi colegii noştri de breaslă. În astfel de momente dificile, pe care le-am mai trăit împreună, nu mai contează afilierea sau diferenţele de viziune care ne despart. Am arătat de multe ori că ştim să facem front comun atunci când situaţia o cere, iar acum suntem într-o astfel de situaţie. Am încercat în repetate rânduri să deschidem o cale de dialog şi tot ce am primit, până la urmă, au fost promisiuni neonorate şi o simulare continuă a unei dezbateri. Realitatea vorbeşte fără prea multe comentarii: suntem ignoraţi, în cel mai bun caz. În cel mai des, am fost şi suntem minţiţi, cu promisiuni în cascadă, care nu s-au îndeplinit şi nici nu par a se îndeplini vreodată. Mai mult, unele măsuri anunţate ca venind în sprijinul nostru, al personalului din sistemul sanitar, se dovedesc a fi împotriva noastră.”, susţine Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Principalele revendicări ale Federaţiei Sindicale Hipocrat vizează:
• eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor;
• acordarea de sporuri întregului personal din sistemul sanitar, ceea ce include, aşa cum este firesc, personalul tehnico-administrativ;
• aplicarea creşterilor salariale pentru întreg personalul din sistem, precum şi celui din asistenţă socială, de la 1 martie 2018.

“Una dintre marile îngrijorări ale membrilor noştri este transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Orice calcul de până acum arată că există un risc real ca astfel, veniturile să scadă. Prin urmare, pe lângă solicitări care ţin de ajustări procentuale şi de o aplicare fără discrimiare a creşterilor salariale, precum şi de reglementarea unui regim echitabil al sporurilor, Federaţia Sindicală Hipocrat cere ferm renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.”, completează Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

În acest context, în perioada 25-29 septembrie 2017, membrii formaţiunii vor participa la acţiunile organizate de CNS Carfel ALFA în faţa prefecturilor, după cum urmează:
• 25 septembrie: Bihor, Botoşani, Galaţi, Gorj, Maramureş, Sibiu, Teleorman
• 26 septembrie: Bacău, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Satu Mare, Vrancea
• 27 septembrie: Alba, Brăila, Constanţa, Covasna, Iaşi, Timiş, Vâlcea
• 28 septembrie: Arad, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Vaslui, Tulcea
• 29 septembrie: Argeş, Buzău, Cluj, Hunedoara, Prahova, Suceava
În această situație, Federația Sindicală Hipocrat atrage atenția că, în cazul în care solicitările menţionate nu vor fi dezbătute și acceptate, mișcările de protest vor conduce inevitabil la blocaje în desfășurarea activității din unitățile sanitare din toată țara.

Cu stimă,
Ion Cotojman, președintele Federației Sindicale Hipocrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *