02 sept.

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Federația Sindicală Hipocrat se arată îngrijorată de schimbarea programului electoral privind promisiunile care vizează corpul medical. Am luat act cu profundă mâhnire şi îngrijorare de faptul că una din promisiunile electorale care se adresau corpului medical, mai exact categoriei medici, pare a fi abandonată în acest moment de Guvernul României. Este vorba despre scutirea de plată a impozitului pe venitul obţinut de medici din activitatea medicală, susţine dl. Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Formaţiunea consideră că această măsură, chiar şi acordată temporar, până când veniturile ajung la un nivel decent, este una binevenită, mai ales pentru medicii care activează în domeniul privat, medicii de familie şi cei din ambulator, aflaţi în relaţie cu Casa Naţională de Asigurări, categorii pentru care, până acum, nu au apărut modificări semnificative ale veniturilor. Măsura ar fi fost un semnal clar, pozitiv, pentru medicii care încă mai profesează în România, dar şi pentru cei care au ales să plece din ţară, cum că Sănătatea este cu adevărat o prioritate.

Mesajul venit din partea Federaţiei Sindicale Hipocrat reprezintă vocea membrilor, dar şi a non-mebrilor de sindicat, care aşteptau această măsură, considerând-o binevenită. Federaţia Sindicală Hipocrat şi Sindicatul Promedica vor milita pentru ca astfel de măsuri, întâlnite dealtfel şi în alte ţări europene, să fie adoptate, aplicate şi utilizate pentru a atrage diferite categorii profesionale de care este necesar în zonele cu deficit de personal, cât şi pentru stimularea repatrierii corpului medical. Aşteptăm ca Guvernul României să nu abandoneze această temă, iar în perioada imediat următoare să revină asupra acestei măsuri şi să o pună în aplicare cât mai urgent posibil, completează dl. Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

În caz contrar, Federația Sindicală Hipocrat atrage atenția că blocajele din sistem privind activitatea personalului vor fi inevitabile şi cu consecinţe dezastruoase pe termen lung.

Cu stimă,
Ion Cotojman, președintele Federației Sindicale Hipocrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *